HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Eva Solheim på Gulden denne høsten

Høstens første utstilling er spektakulær. Eva Solheim fra Lier er en maler som har hatt en stor og imponerende utvikling. Lørdag ønsker hun velkommen til en ny utstilling på Gulden Kunstverk på Steinberg.


Lørdag 14. september kl. 12 er det igjen klart for en utstillingsåpning på Gulden Kunstverk. Åpningen foretas av kultursjef i Drammen kommune, Tone Ulltveit-Moe. Det blir også musikalsk innslag ved Ingvild Græsvold.
 
Eva Solheims figurative landskaper trekker tydelige paralleller til Inger Sitters abstrakte maleri. Her er håndverk av ypperste klasse. Utstillingen er i år en del av Kunst Rett Vest og Eva Solheim vil også være til stede i Galleriet og ta imot disse besøkende.
 
«En hyllest til naturen, den største kunstner av dem alle», sier kunstneren.
 
Landskapsmaleri til Eva Solheim lever. Det puster og braker og modellerer. Mektige fjellsider og evige hav. Bildene er som en visuell føling med naturens kraft.
 
Eva Solheim er en maler som på mesterlig vis fanger inn det umiddelbare ved landskapets skiftende stemninger. Hun arbeider oftest med kvadratiske format og olje på lerret. Bildene bygges opp med tynne lasurlignende strøk, noe som løser opp ellers tunge flater, og skaper bevegelse og lys.
 
Underliggende farger hentes opp med skraping i overflaten, med et resultat som blir nesten grafisk. Bildene er inspirert av naturopplevelser på høyfjellet og ved havet. Inntrykkene blir lagret i minnet - bearbeidet og gjort levende i atelieret. I tillegg til palettkniv har hun i det siste benyttet seg av lange pensler. Penslene tilfører en litt famlende spontan strek, som gir andre levende effekter til bildene.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no