HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Omfattende høstprogram på biblioteket i Mjøndalen

Høstens kulturprogram på Nedre Eiker bibliotek er nå klart. Mange av arrangementene er i samarbeid med Folkeakademiet Nedre Eiker. De kan by på en rekke kulturarrangementer.

«Tutomaten» er bygget på Bjørg R. Rørviks populære bøker og dette er noe barna setter stor pris på.

 

- Her er det mye å glede seg til for både store og små. I vårt mangfoldige program kan du velge mellom lokalhistoriske kvelder, foredrag, litteratur- og forfatterbesøk, konserter, utstillinger, folkemøter og barneforestillinger. Det kommer til å bli en svært aktiv og spennende høst på biblioteket, sier avtroppende biblioteksjef, Pål Ødemark.
 
Det blir en god blanding av lokale kulturkjendiser og kjente nasjonale navn.
 
- Vi har mange sterke navn på plakaten. Vi skulle hatt Frank Aarebrot, mens hans bortgang kom brått og uventet og det er synd den folkekjære foreleseren har hatt sitt siste foredrag, sier Ødemark.
 
Men navn som Erlend Loe (lille bildet) og Geir Helljesen kommer. Dette blir nok noen av høydepunktene i høst. Forfattermøte med Erlend Loe kommer onsdag 25. oktober. Loe er en helt sentral og viktig forfatter, som vi nå endelig har fått til Nedre Eiker. Det ser vi veldig fram til. Geir Helljesen er jo også kjent for de fleste. Han forteller om kjente mennesker han har møtt gjennom mer enn 40 år i NRK. Datoen er onsdag 11. oktober.
 
- Våre lokalhistoriske arrangementer er veldig populære og en viktig del av bibliotekets programprofil. Allerede onsdag 13. september blir det to lokalhistoriske boklanseringer samtidig. Forfatterne Reidar Lund og Anne Marie Steenberg Jonassen vil selv presentere sine nye bøker, sier han.
 
Dette blir en stor kveld for alle lokalhistoriske interesserte på Eiker, og dem er det mange av.
 
Og onsdag 18. oktober kommer tradisjonen tro Gjermund Glittfjell og Reidar Andresen fra Eiker Arkiv med foredraget «Smil til fotografen», med tema lokal skolehistorie.
 
Dette er svært populære foredrag som trekker fulle hus. Andre arrangementer med lokal tilknytning er billedforedrag med Tom Schandy og foredrag med Lars Nilssen om ørretens historie, der han kan avsløre at Norges første oppdretter av ørret holdt til I Finnemarka.
 
Det vil også bli foredrag om kvinners stilling i vikingtida og hverdagsliv i Palestina.
 
For barna blir det teaterforestillinger, ukentlige lesestunder og høstferieaktiviteter. Den første barneforestillingen er lørdag 23. september med «Tutomaten», som bygger på Bjørn R. Rørviks populære bøker.
 
Utover høsten blir det også et gjensyn med «Lillebror og Knerten» og «Den vesle bygda som glemte at det var jul». Det er spesielt mange gode barneforestillinger på lørdager i høst. Alle barnearrangementene er i regi av Folkeakademiet Nedre Eiker.
 
- Vi kan også by på en rekke «faste» arrangementer som går ukentlig, annen hver uke eller månedlig. Her kan du være med på språkkafé, strikkekafé, dataopplæring for eldre (seniornett), møte en slektsgransker og kino for ungdom (Ungkino). Et helt nytt tilbud er en lesesirkel for ungdom, sier Pål Ødemark.
 Tom Schandy fra Øvre Eiker skal holde et bildeforedrag fra hans mange turer til mer eller mindre eksotiske strøk. Her fra en av hans turer til Brasil. (Foto John Schandy)
 

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
september 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no