HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Ny separatutstilling åpner på Gulden

Lørdag 14. oktober åpner en ny og spennende separatutstilling på Gulden Kunstverk på Steinberg. Denne gang er det billedkunstneren Peter Esdaile som stiller ut.

Ett av Peter Esdaile sine bilder som du vil se på utstillingen på Gulden denne høsten.

 

- Det har vært jobben min i noen år å holde en finger på tidens puls for å prøve å begripe hva som foregår i verden og så formidle det videre inn i det offentlige rom. Det gir meg et slags grunnlag for å hevde at Peter Esdailes utstilling kobler seg inn mot tidens store, men foreløpig udefinerte prosjekt, nemlig å søke nye veier videre, etter at gårsdagens sannheter, institusjoner og styringsformer har mistet tillit og blir kjørt i grøfta av banaliserende motkrefter på ytterfløyene. Bildene er åpninger mot en indre opplevelse og annerledes måte å forstå på. Jeg tror vi trenger det nå, sier Christian Borch.
 
Han skal stå for den offisielle åpningen av utstilling lørdag.
 
Billedkunstneren Peter Esdaile fyller 70 år den 20. oktober. Lørdag 14. oktober kl. 14 vil tidligere nyhetsanker i Dagsrevyen Christian Borch, åpne jubileumsutstillingen «Oasis in Time», en mønstring med 35 malerier som er blitt til i løpet av det siste året.
 
Peter Esdaile har flyttet tilbake til delstaten Wisconsin i USA for andre gang på ti år og han gjør det i en tid hvor uroen i USA er på et historisk høyt nivå. Den politiske og sosiale spenningen i landet og smitteeffekten på resten av verden har preget hans utstillingsforberedelser på en måte som var uventet og dyptgripende.
 
Men, her har han gjort et bevisst valg. Han har forsøkt å fokusere på et mer metaforisk plan, på leting etter noen almene parametere for et fortsatt meningsfylt liv, et liv der integritet, balanse og harmoni fortsatt hersker mellom mennesker, samt mellom mennesker og dyr.
 
Han stiller mange spørsmål. Hva kjennetegner et godt menneske? Hvordan utvikles menneskelig karakter? Hva er fremskritt og utvikling? Forholdet mellom bevegelse og stillstand?
 
Peter Esdaile ble født i Montreal i Canada i 1947 og ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i perioden 1968 – 1974 under lærere og professorer som Chrix Dahl, Ludvig Eikaas, Halvdan Ljøsne og Arne Malmedal.
 
Peter Esdailes arbeider fanger opp og avbilder, ofte med surrealistisk magi, vår egen samtid, på samme tid som han utforsker tidløsheten ved vår menneskelige eksistens. «Oasis in Time» handler om en søken etter å tilfredsstille vår universelle lengsel for blant annet trygghet, tilhørighet og kjærlighet.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
December 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no