HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Nedre Eiker bibliotek med bånn gass

- Det er flott at vi fikk innvilget søknaden vår hos Nasjonalbiblioteket for å starte opp med fredagsakademiet, melder Martin Nordli, arrangementsansvarlig på Nedre Eiker bibliotek.

Bandet Ljodahått kommer til biblioteket i Mjøndalen også denne våren. Det blir et gledelig gjensyn, skal vi tro den nye sjefen for biblioteket, Jørgen Hovde. (Foto: Gilles Philippot)

 

Det betyr at biblioteket vil ha arrangementer både fredager og onsdager framover. I tillegg har de også en del barneforestillinger på lørdagene.
 
Den nye biblioteksjefen, Jørgen Hovde, sier at biblioteket stadig ser etter muligheter for å spe på budsjettet, og har søknader inne andre steder for å kunne øke aktiviteten.
 
Vårens arrangementer skal by på opplevelser for alle og enhver, ved at programmet spenner fra store forfatternavn som Tore Renberg og Tor Åge Bringsværd, til at forfatterne Ole Robert Sunde, Kristian Klausen og professor og bidragsyter til ny-oversettelsen av «På sporet av den tapte tid» Kari Gundersen, skal samtale om Proust, forteller Nordli.
 
Ved siden av det skjønnlitterærere er det også flere konserter med blant annet en spennende gjeng musikere med røtter i flere land i Europa som kaller seg Ljodahått. Bandet tonesetter lyrikk fra blant annet Ibsen, Sande og Vesaas. Ljodahått har gjestet Nedre Eiker bibliotek tidligere med stor suksess, og vi gleder oss til et gjensyn med denne gjengen, frontet av skuespiller Magne Håvard Brekke.
 
Av det mer faglige får biblioteket besøk av ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad, med to kokebøker i bagasjen. Hun skal prate om Lavfodmap-dietten, som har slått seg opp som en slager for de med irritabel tarm.
 
Hvis du er interessert i klippfisk så inviteres det til en humørfylt time med informasjon om klippfiskens historie og betydning for norsk fiske-industri.
 
Først ut i serien med sakprosa er onsdag 16. januar. Da kommer brageprisvinneren Thomas Reinertsen Berg, med den fantastiske boka «Verdensteateret» som er et mesterverk om kartenes historie i Norge og verden.
 
- Det er flott at vi har fått til en god blanding av arrangementer, sier Bente Roa Syvertsen, som er bibliotekar på Nedre Eiker bibliotek.
 
- Selv gleder jeg meg mest til Levi Henriksen som besøker biblioteket onsdag 7. februar. Samtidig syns jeg det er spennende at Vegard Hansen, treneren for MIF, stiller opp og forteller om gode bokopplevelser. Kanskje kan slike arrangement være med på å trekke nye grupper til biblioteket - folk som normalt ikke bruker biblioteket så mye, sier biblioteksjef Jørgen Hovde.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
December 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no