HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Ny separatutstilling og nye malerier på Gulden

Gulden Kunstverk inviterer til storslått utstillingsåpning i Galleriet lørdag 10. mars kl. 14.00. Billedkunstner Anne Kristine Thorsby viser nye malerier og musiker Marie Bergman fra Stockholm vil «tone inn» maleriene på åpningsdagen. Utstillingen henger oppe til 24. mars.

Kunstner Anne Kristine Thorsby stiller denne «våren» ut på Gulden Kunstverk på Steinberg.

 

Anne Kristine Thorsby henter mye av sin inspirasjon fra naturen og hennes signatur er nerven i strøket, i strukturen, i komposisjonen og ikke minst i fargeklangen. Hennes malerier formidler og gir energi. Hun er opptatt av å finstemme hver farge så de lyser. Lag på lag med farger og strukturer skal til - hun slipper ikke maleriet før det puster av liv, klinger og balanserer.
 
- Det vakre, lyse og åpne galleriet innbyr til store malerier, og jeg har brukt av hele mitt potensiale frem mot denne utstillingen. Her er det landskap som åpner seg, landskap i endring, landskap som lyser. Ryttere i fullt driv og sterke kvinneskikkelser, som vekker oppsikt og som formidler en varme og tilstedeværelse, sier Anne Kristine Thorsby.
 
Thorsby har lang fartstid som billedkunstner. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøyskolen i 1989 og debuterte på Østlandsutstillingen i 1988. Det store gjennombruddet var som festivalutstiller på Peer Gynt-stevnet i 2004. Alle maleriene ble solgt på åpningen.
 
Kåre Willoch, Jostein Gaarder, Svein Sturla Hungnes, Finn Bergersen dy og Festspillene i Bergen var blant kundene.
 
Siden ble hun invitert til å stille ut New York i 2006 der hun arbeidet videre med Peer Gynt. Thorsby har hatt en rekke separatutstillinger, store utsmykkingsoppdrag, mottatt flere stipend, og flere offentlige innkjøp.
 
- Energien hos denne kunstneren er til å ta og føle på, sier Gulden Kunstverks Walter N. Welo.
 
- Dette er første gang Anne Kristine stiller ut hos oss. Hun passer perfekt inn i vår profil og vi gleder oss stort. Og det er veldig spennende at Marie Bergman, som har stor sans for Anne Kristines malerkunst, kommer og skal åpne utstillingen. Det blir sannelig en fest, avslutter Welo.
 


«Resonans» er et av bildene du får se på denne utstillingen.
 
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
January 2019
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no