HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Henriette Finne i Gulden Kunstverk

Gulden Kunstverk på Steinberg inviterer til ny utstillingsåpning i Galleriet lørdag 14. april kl. 14.00. Denne gang er det Henriette Emilie Finne sin separatutstilling med malerier som står på plakaten.

Henriette Emilie Finnes malerkunst, et ledd i det store bildet. «Verden i bevegelse» er tittelen på utstillingen som åpner 14. april og som henger oppe til 6. mai på Gulden Kunstverk på Steinberg.

 

Billedkunstner Henriette Emilie Finne viser utstillingen «Verden i bevegelse» med malerier fra de siste tre år.
 
Med sosiale medier og en verden i opprør er all verdens folk kommet nærmere hverandre som aldri før. Også i kunsten. Henriette Finne er en billedkunstner som er opptatt av dette fenomen og henter inspirasjon utenfra. Både bevisste og ubevisste valg og grep er brukt for å lede betrakterens oppmerksomhet i en bestemt retning.
 
- Den store Folkevandringen som fulgte i kjølevannet av «Den Arabiske vår» har gjort sterkt inntrykk på meg og på mange måter ble dette starten på en lang kunstnerisk prosess som har ledet til flere av mine verk, forteller Henriette Finne.
 
Hun fortsetter: - Jeg har forsøkt å nærme meg temaet migrasjon fra ulike innfallsvinkler.
 
Med maleriske virkemidler bringer Henriette Finne inn elementer som kan assosieres med noe av det vakre i kunsten og kulturen i landene rundt Middelhavet og Østen der hvor så mye av kimen til vår egen tids vestlige kunsthistoriske vugge faktisk ligger.
 
I flere av hennes bilder kan vi ane en underliggende struktur i billedflaten, en antydning til fremmede skriftspråk som vi ikke forstår, men som har en form for visuell skjønnhet i seg, med dansende linjer, prikker og streker. Fargebruken er bevisst og et viktig virkemiddel, gjerne inspirert av indisk- og pakistansk fargeprakt.
 
De skarpe gule, rosa, lilla og oransje kombinasjonene kan anes i noen av bildene. Og likedan de gylne fargene som kan assosieres til det varme, tørre landskapet i landene rundt Middelhavet.
 
Gjennom sitt tema migrasjon retter Henriette Finne vårt blikk mot andre kulturer og kunstneriske tradisjoner rike på farger, pynt og detaljer, samt de menneskene som bærer dette med seg.
 
På åpningsdagen blir tematikken fremhevet ytterligere ved at Greg Mischyshyn fra Polen deltar med musikalske innslag. Han er nylig ferdig utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og spiller ellers i det etter hvert kjente multikulturelle bandet «The Kuraybers» som blant annet har spilt på festspillene i Bergen og Lillehammer litteraturfestival.
 
Henriette Emilie Finne er oppvokst og bosatt i Oslo og debuterte med separatutstilling i år 2000 etter endt utdannelse ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo, med master grad fra Institutt for farge.
 
Hun er representert ved flere gallerier og er innkjøpt av mange private- og bedriftskunstsamlinger. Dette er andre gangen Henriette Finne stiller ut i Gulden Kunstverk og hun har vært blant våre bestselgende malere. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
April 2019
ma  ti on to fr
May »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no