HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Kenneth Blom med separatutstilling i Gulden Kunstverk

2. til 24. juni stiller Kenneth Blom ut nye malerier og håndkolorerte litografier på Gulden kunstverk på Steinberg.

Kenneth Blom stiller ut nye malerier og håndkolorerte litografier på Gulden kunstverk på Steinberg.

 

Han er blitt et betydelig fenomen i norsk sammenheng med en karriere som bare har pekt oppover og utover landets grenser. Bloms billedverden kan ses på som psykologiske landskap, urbane bilder som fremstiller mennesker i øde miljøer der livet later til å stå stille. Melankoli, det sårbare, stillhet og forventning, ikke minst, er påtagende. Han er fascinert av å være observatør, og ser på livet utenfra sine egne motiver.
Kenneth Blom er fast utstiller i Galleri Haaken og har opplevd forhåndsutsolgte utstillinger over 10 ganger. Han fikk det prestisjefylte oppdraget å være den første samtidskunstner som stilte ut i ærverdige Sothebys i London i 2007 da de åpnet for å vise utstillinger med kunst av nålevende kunstnere.
 
Kenneth Bloms malerier kan tolkes på mange plan. Bilder som stiller mange spørsmål og gir få svar. Dette kombinert med hans særegne fargebruk og komposisjon, har gitt hans verk en internasjonal appell. Hans malerier er verdsatt hos en lang rekke samlere i Norge og også i utlandet. Kenneth Blom stiller ut regelmessig i sine gallerier i New York, Berlin, Bern, Hong Kong og Beijing. At han allerede høsten 2018 har nye utstillinger i New York og Beijing vitner om en kunstner med særdeles stor etterspørsel.
Da Kenneth Blom studerte ved Statens kunstakademi i Oslo tidlig på 1990 tallet gikk han i klassen med Bjarne Melgaard på en tid da figurativ kunst var i ferd med å miste relevans i forhold til konsept kunst. Kenneth Blom valgte maleriet. I likhet med Melgaard er Kenneth Blom en billedkunstner med en bemerkelsesverdig karriere som få andre i Norge i dag. Melgaard stilte ut i Gulden Kunstverk i januar, og nå står Kenneth Blom for tur!
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
April 2019
ma  ti on to fr
May »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no