HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Stiller ut for å støtte «Superselma» på Portåsen

Fra 19. august til 16. september kan du oppleve en kunstutstilling utenom det vanlige på Portåsen i Nedre Eiker. 10 lokale kunstnere stiller ut til inntekt for «Superselma»-prosjektet.

Portåsen blir base for en helt spesiell utstilling tidlig i høst. 10 kunstnere stiller ut og inntektene går til Superselma-prosjektet. Det heler i regi av Buskerud Begravelsesbyrå.

 

Lysglimt er en salgsutstilling på Portåsen med bidrag fra 10 spennende, lokale kunstnere til inntekt for Superselma-prosjektet, i anledning Buskerud Begravelsesbyrås 50-års jubileum.
 
Det blir også en mini-konsert med vokalist og låtskriver Vårin Strand fra Hokksund, som slapp sin debutplate tidligere i år.
 
Fyller 50 år
- Buskerud Begravelsesbyrå fyller 50 år i 2018, og det ønsker vi å markere med en stor kunstutstilling på Portåsen. Tanken bak utstillingen er å gi noe tilbake til lokalmiljøet som en takk for den tillitt som har blitt vist oss gjennom et halvt århundre, sier Aleksander Kollen, som er 3. generasjons gravferdskonsulent i selskapet.
 
Kunst engasjerer, inspirerer og inkluderer, og han håper at utstillingen er noe mange kommer til å finne glede i. Her kan du bli kjent med noen av de beste kunstnerne fylket har å by på.
 
Kunstnere som stiller ut er:
- Morten Halvorsen, Ragnar Sten, Hilde Diesen, Tom Erik Andersen, May Brit Solstad-Nielsen, Merethe Duvholt, Diego Petrillo, Agnes Volent, Johan-Anton Sandnes og Sissel Enger Moe.
 
I tillegg til å vise frem lokale kunstnere ønsker byrået at denne utstillingen skal promotere og støtte Superselma-prosjektet, en fantastisk organisasjon som skaper LYSGLIMT i en ellers tung og vanskelig hverdag for barn som er rammet av kreft. Superselma har fått mye oppmerksomhet lokalt, så vel som nasjonalt, og ble i 2015 stemt frem som årets navn i Drammens Tidende.
 
Vårin Strand er en vokalist og låtskriver oppvokst i Hokksund. Hun har en stemme som skiller seg ut, med en helt spesiell og sårbar vibrato, og skriver personlige tekster og jazzinfluerte popmelodier som både er originale og slekter litt på Ane Brun, Norah Jones, Susanne Sundfør og Radka Toneff.
 
Selv om Vårin for mange er et ubeskrevet blad, har hun rukket å trollbinde publikum i mange forskjellige settinger. Blant annet har hun har varmet opp for AURORA og Hellbillies. Hun var også utvalgt som en av over 400 påmeldte til å være med på GNIST 2018 på selve release-dagen for albumet 1. juni.
 
- Jeg vil rette en stor takk til Morten Halvorsen som har vært min mentor og har hjulpet til med planleggingen av utstillingen, sier Aleksander Kollen.
 
PROGRAM 19. august:
- Åpningen begynner kl. 13.00.
- Velkommen ved Thomas Kollen.
- Introduksjon av Superselma ved Tommy Kristiansen.
- Introduksjon av kunstnerne ved Morten Halvorsen.
- Mini-konsert med Vårin Strand.
- Utstillingen åpnes.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
March 2019
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no