HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Nesodden-kunstnere på Gulden Kunstverk

Lørdag 11. august kl. 14 åpnes en ny utstilling i Galleriet på Gulden Kunstverk. Charlotte Engelhaart og Arne Åse. To kunstnere fra Nesodden og to kunstnere med gjensidig stor respekt for hverandre. Det blir en utstilling med høy kunstnerisk kvalitet.

Charlotte Engelhaart og Arne Åse stiller i august ut på Gulden kunstverk på Steinberg. Lørdag 11. august er det åpning.

 

Charlotte Engelhaart har en separatutstilling med nye malerier.
 
- Min mor vokste opp på barnehjem. I sin lengsel etter familie og tilhørighet, lagde hun egne familiealbum ved å klippe ut og lime inn bilder fra ukeblader. Nå innser jeg at jeg gjør det samme, sier hun.
 
Charlotte Engelhaart er tilbake i Galleriet for 5. gang, bare to år siden hun viste sin sterke og vakre utstilling «Love Affairs». Charlottes kunst har alltid handlet om mennesket, og gjennom de siste årene har hun gått enda tettere på.
 
I til dels store formater lager hun nærstudier av ansiktet, med universelle tolkninger av alt som bor der av følelser, lengsler, og historier.
 
- Jeg leter etter ansikter som berører meg. Jeg finner dem overalt - på gaten, i aviser, på internett og i gamle fotoalbum. De fleste kjenner jeg ikke. Jeg stjeler blikkene deres og fargene de ikke selv vet om. Noen plasserer jeg sammen med andre jeg har funnet, fra andre tider og steder. Slik blir de tidløse, som om de alltid har tilhørt hverandre, forteller hun.
 
«Å bli sett» er et av menneskets viktigste behov, og i dagens sosiale medier legger vi oss ut som aldri før. Selfie er et begrep og med Charlotte Engelhaart har portrettkunsten har fått en ny renessanse. Engelhaarts portrettmalerier blir svært aktuelle og treffer oss med full styrke. Vi kjenner oss igjen. Følelseslivet kommer vi tett innpå.Charlotte Engelhaart bor og har sitt atelier på Nesodden i Akershus fylke. Hun ble uteksaminert fra Vestlandets kunstakademiet i 2001 og har siden holdt en rekke utstillinger i Norge så vel som Spania og Italia. Charlotte Engelhaart arbeider både med maleri og video. Hun er medlem av Unge Kunstnernes Samfunn, Landsforeningen Norske Malere og Norske Billedkunstnere.
 
Porselen i verdensklasse
Arne Åse er nestor i norsk keramisk kunst. Omtrent fra dag én gjorde han seg bemerket på grunn av sitt banebrytende og eksperimentell tilnærming til keramikkfaget der arbeidet med porselen har stått sentralt. I 1986 ble Arne Åse utnevnt til Norges første professor i keramikk ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, i dag Kunsthøgskolen i Oslo, en stilling han har holdt siden 1987.
 
Drivkraften hos Arne Åse har alltid vært et ønske om å mestre alle tenkelige teknikker, fra grov og fin keramikk til det tynneste porselen der han parallelt utviklet teknisk avanserte glasurer og teksturer.
 
Hans unike teknikker gir porselenet en plastisk, skulpturell relieff-form: Fatene og vasenes dekoreres og kontrasten mellom de opphøyde og de papir-tynne delene gjør at objektene vibrerer i møte med lyset. Eksempler finnes også på gjennomfarget porselen som settes sammen, for så å bli kjevlet ut. Teknikken gir en dekor som er like vakker på begge sider. Han er også viden kjent for sine akvareller på det uglasserte porselenet. Den skjøre, lette fargen understreker porselenets varhet. Farge, lyset og form understreker Arne Åses stilsikre eleganse.
 
Han har siden endt utdanning ved kunsthøyskolen i Bergen i 1966, vært en frontfigur i norsk og internasjonalt sammenheng. Åse har utført flere større utsmykninger, blant annet i Sandefjord rådhus 1975, Statoils hovedkontor 1992, Kreditkassen Oslo 1977, Freia 1985 og Radiumhospitalet 1986, og Heathrow flyplass i London.
 
Han er innkjøpt av blant annet kunstindustrimuseene i Norge, Göteborg, Kunstgewerbemuseum i Berlin, Victoria and Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm. Han har delt av sin kunnskap ved utgivelse av egne bøker.
 
1. Keramikk, metode og teknikk. Tell forlag, 1995.
2. Water colour on porcelain: A guide to the use of water-soluble colorants. Universitetsforlaget, 1989.

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
May 2020
ma  ti on to fr
June »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no