HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Ny salgsutstilling åpner på Gulden

Lørdag 8. september kl. 14 åpnes en unik utstilling av Stein Mehrens malerier i Galleriet på Gulden Kunstverk. Den kjente lyrikeren Stein Mehren 1935 – 2017 etterlot seg ca. 50 malerier og det er disse som stilles ut i Gulden Kunstverk.

 

Utstillingen åpnes av Stein Mehrens mangeårige forlagssjef og nære venn, William Nygaard i Aschehoug forlag. Salgsutstillingen vil vare måneden ut.
 
Stein Mehren er best kjent som lyriker og forfatter og utga både diktsamlinger, essays, skuespill og romaner fra han debuterte i 1960. På slutten av 1960-tallet laget han en rekke collager offentliggjort i Dagbladet, Kontrast, Profil og Samtiden, men det var først på 1980-tallet at han begynte å male.
 
Han kalte seg selv for en sorgtung poet og en glad maler. Som lyriker utmerket Mehren seg med stor fantasikraft og billedrikdom. Om sine malerier har han sagt: «Jeg gjør det samme som jeg alltid har gjort. Skriver og maler i bilder».
 
Du kan ikke være likegyldig i møte med kunsten til Stein Mehren. Bildene er ekspressive og uttrykksfulle med symboler og stor malerisk kraft. I Stein Mehrens kommentarer til sin egen kunst var det farger som opptok ham.
 
Han søkte fargenes opprinnelsessteder, overalt hvor han ferdes. Fargene viser spor av skrift og tegn, rester og fragmenter fra vår kultur som han setter sammen til visuell poesi. Motivene uttrykker menneskets forhold til forgjengelighet og gjenskapelse, vår vandring i tid og rom. En refleksjon over våre minner, verdier og håp.
 
Stein Mehren debuterte som billedkunstner i 1993 i Galleri Haaken i Oslo, der han hadde tre separatutstillinger. Han hadde også en rekke utstillinger tidlig på 2000-tallet, deriblant i Galleri Bellman, på Soli Brug og to ganger i Låven på Gulden Kunstverk.
 
- Det er en stor glede for oss i Gulden Kunstverk å hedre Stein Mehrens gode og maleriske minne, sier Walter N. Welo på Gulden Kunstverk. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
May 2020
ma  ti on to fr
June »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no