HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Lokale forfattere til Litteraturdagen på Portåsen

Lørdag 13.oktober inviterer Folkeakademiene i Nedre Eiker og Øvre Eiker til Litteraturdag på Portåsen i Mjøndalen. Til Herman Wildenveys rike, kommer et solid knippe forfattere, de aller fleste med lokal tilknytning, for å lese for oss, og fortelle om sitt forfatterskap.

 

Det hele starter med Stian Hole, fra Hokksund, forfatter og bokillustratør. Han er særlig kjent for sine flotte bildebøker for barn, der særlig bøkene om Garmann har begeistret.

 

«En lystbetont og visuell stund for barn fra 6 – 99 år» har Stian kalt sitt bidrag.

 

Løk fra Tasmania og kål fra Hokksund. Øivind Hånes fra Krokstadelva, nå med base i Køln, kåserer om mat, som en introduksjon til dagens lunsj.  

 

Bokbad med «Bademester» Trine Bye fra Hokksund, der hun får besøk av Mona Høvring og Rune Christiansen, begge bosatt i Vestfossen. Med seg har de Helene Uri, forfatter og litteraturviter, med egen språkspalte i Aftenposten. Sammen vil de ta et dypdykk i de tre forfatterskapene. Mona Høvring er aktuell med ny roman i høst, som allerede har fått flere gode omtaler.

 

Etter Bokbadet, leser Ellen Hofsø (Krokstadelva / Bodø), Arne Årskaug (bibliotekar i Nedre Eiker) og Kyrre Andreassen, Drammen, fra sine bøker. 

 

Bokdagen avsluttes med middag, der det vil bli diktopplesning av Ole Hammerborg, Mjøndalen, og musikk av Madeleine Holden og Jon Wold. 

 

Påmelding gjennom Ticketco.events, der program og detaljer om priser også finnes.

Velkommen!

 

Arrangør er Folkeakademiet i Nedre Eiker og Folkeakademiet i Øvre Eiker.

 

 

Om forfatterne

Stian Hole f. 1969 er fra Øvre Eiker, nå bosatt i Oslo

Er utdannet illustratør fra Kunst- og håndverkskolen i Oslo. Han er født og oppvokst i Hokksund. Bildebøkene hans kalles gjerne «allalderbøker» og har ofte eksistensielle temaer. Han har mottatt Brageprisen for Garmanns sommer og Garmanns hemmelighet.

 

Øivind Hånes f. 1960 i Nedre Eiker, nå bosatt i Køln i Tyskland

Er forfatter, komponist og plateprodusent. Han er oversatt til tysk, russisk og italiensk. For romanen «Pirolene» (2006)ble han nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. I tillegg til sitt skjønnlitterære forfatterskap, har Hånes gitt ut  en rekke faktabøker om mat og vin.

 

Rune Christiansen f. 1963 - bosatt i Vestfossen

Er både lyriker og romanforfatter. I 2011 overtok han det kunstneriske ansvaret for forfatterstudiet i Bø. Han ble tildelt Brageprisen for boka «Ensomheten i Lydia Enermanns liv». Rune Christiansen har gitt ut ni romaner og fått flere priser.

 

Mona Høvring f. 1962. Bosatt i Vestfossen

Har gitt ut flere diktsamlinger. Hennes første roman «Noe som hjelper» utkom nylig i Danmark og fikk svært gode kritikker. Høvrings tredje roman «Camillas lange netter», utkom i 2013 og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Hun fikk Språklig samlings litteraturpris i 2012.

 

Helene Uri f. 1964. Bosatt i Oslo

Hun er forfatter og språkforsker. Hun har skrevet bøker for barn og ungdom om språk og debuterte som romanforfatter i 2001 med «Dyp rød». Har gitt ut en rekke bøker, blant annet «Hålke» og «De beste blant oss». Hun er nå språkspaltist i Aftenposten

 

Arne Henning Årskaug f. 1985 i Førde. Bosatt i Oslo

Forfatter og bibliotekar i Nedre Eiker. Tidligere elev ved Forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Hordaland. Sist utgitt «Utstyrstekstar»2015. 

 

Kyrre Andreassen f. 1971. Bosatt i Drammen

Forfatter og lærer i skapende skriving ved Buskerud folkehøyskole. Han debuterte i 1997 med novellesamlinga «Det er her du har venna dine». Har vært nominert til Brageprisen. Mottok i 2007 Sultprisen for sitt forfatterskap. Hans siste bok «For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges», ble nominert til Brageprisen.

 

Ellen Hofsø f. 1948 i Bodø. Bor halve året i Nedre Eiker

Forfatter og sosionom. Har jobbet innen psykiatri, barnevern og rus. Debuterte som forfatter i 1984 med «Ingen utgang», en sterkt kritisk bok til daværende institusjonspsykiatri. Har til sammen gitt ut ni bøker, tre skjønnlitterære, to barnebøker og fire ungdomsromaner.

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
May 2020
ma  ti on to fr
June »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no