HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Jubilerer med utstilling på Gulden

Eva Solheim «60 år og 60 malerier», holder sin jubileumsutstilling hos Gulden Kunstverk på Steinberg fram mot jul.

Eva Solheim er 60 år og stiller ut 60 malerier på Gulden Kunstverk i denne førjulstida. Utstillingen henger oppe til 16. desember.

 

Lørdag åpnet dørene til Eva Solheims jubileumsutstilling, «60 år og 60 bilder», en helstøpt mønstring som treffer den norske folkesjelen med full tyngde. Og Eva Solheim er en kunstner med en palett, malemåte, og motivkrets, som er like abstrakt som den er figurativ, like virkelig som det er uvirkelig og ja, hel norsk.
 
Eva Solheim sier det slik:
- Dette er ingen retrospektiv utstilling, eller et tilbakeblikk. Men en slags konstatering av hvilket kunstnerisk ståsted jeg har valgt. Jeg maler landskap. Jeg startet som grafiker og tegner, men er nå mest opptatt av maleriet. Og med maleri mener jeg olje på lerret. Det tar tid å male med olje. Men det betyr at jeg kan bearbeide overflaten i bildet lenge. Grafikeren i meg liker å skrape i bildet, lage mange lag med linjer og riss, sier hun.
 
Alle motivene er hentet fra inntrykk. Eva Solheim er en aktiv observatør av landskap, og forsøker å memorere det hun ser. Men bildene som kommer på lerretet er fabuleringer og som hun selv sier:
 
- Det er befriende å kunne skape sine egne fjell og svaberg, komponere fritt og uhemmet, uten å måtte ta hensyn til gjenkjenning hos betrakteren.
 
På denne jubileumsutstillingen viser Eva Solheim for første gang en rekke bilder fra nordnorsk natur med mektige fjell som stuper rett ned i havet. Disse ekstreme fjellformasjonene i nord står da i kontrast til hennes etter hvert velkjente skildringer av glattslipte innenlands fjell og brennvarme svaberg fra hjemtraktene på Sørlandet.
 
Eva Solheim er født 1958 i Kristiansand, studerte ved Kunstakademiet i Trondheim fra 1977 – 1983, og bor og arbeider i Lier. Dette er 4. gang Eva stiller ut i Galleriet på Gulden og gjør det som en kunstner på toppen av sin karriere.
 
Gulden Kunstverk ønsker alle natur-/kunstelskere hjertelig velkommen.
 
Utstillingen ble åpnet av kultursjef i Drammen kommune, Tone Ulltveit-Moe.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
November 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no