HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Samklang vil slippe solen inn med ny konsert

«Showtunes – Let the sunshine in» er tittelen på Samklangs nye konsertrunde kommende helg. I løpet av tre forestillinger på samfunnshuset i Mjøndalen, ønsker de å spre musikalsk glede og solskinn til flest mulig eikværinger.

Samklang holder den kommende helgen tre forestillinger i samfunnshuset i Mjøndalen. De lover topp sang og et show du ikke har sett maken til - i hvert fall ikke fra denne gjengen. (Foto: Michel Morier)

 

- Nå står vi på scenen igjen – nesten på dagen ett år etter vi brått og uventet mistet vår kjære dirigent. I Samklang har vi alltid hatt fokus på samhold og inkludering, og styrken i samholdet har vært spesielt viktig gjennom dette sorgtunge året. Vi var midt i oppkjøringen til årets SHOWTUNES-forestillinger, og sto rådville og sorgtunge i januar 2018 uten dirigent. Hva gjør vi nå? Vi visste svaret i det vi tenkte – selvfølgelig skulle vi fortsette. Vi skal bringe koret, sangen, flokken, samholdet, gleden videre, og vi skal bringe Torgeirs minne videre, sier Marianne Hordnes i Samklang.
 
Samklang ble stiftet i 1913 og hadde sin første øvelse 13. november dette året med 40 medlemmer. Første opptreden hadde koret på jubileumsfesten 17. mai 1914, og de avholdt sin første konsert i februar 1915.
 
Gjennom 100 år har Samklang deltatt på og holdt konserter lokalt, rundt i Norge og i utlandet. I perioden rundt 100-års jubileet i 2013 startet nytenkningen rundt videre utvikling av koret og deres mål fremover.
 
De siste 5 årene har koret utviklet seg til et showkor og satset stort med tre forestillinger av «SHOWTUNES» i 2016 og 2017, med stor suksess.
 
- Vi har gradvis utviklet oss fra et tradisjonelt kor, til et spenstig showkor som stadig strekker seg etter nye mål. Hovedmålet er ikke bare flerstemt sang, men også dans, koreografi og kostymer – og gi publikum et helaftens opplevelse, sier Marianne.
 
Når du setter deg i stolen for å se helgens forestilling, ser du resultatet av målrettet jobbing over lang tid. En gjeng som tok utfordringen, og startet reisen med et kollektivt og rungende «JA»!

 

Koret har selv gjort det meste - fra koreografi til å sy kostymer. De gleder seg derfor veldig til fredagens premiere. (Foto: Rill M. Rytter)


- Vi gjør alt selv rundt oppsetningene, i god gammaldags dugnadsånd på fritiden. Time etter time med sangøvelser, såre muskler, stive rygger etter timevis med innlæring av koreografi og dansetrinn. Alt fra økonomi, sponsoravtaler, reklame, plakatopphenging, kostymeanskaffelse, kulissebygging og flyersutdeling til fellesøvelser og seminarhelger, skjer utenom de faste øvelsene, forteller Marianne.
 
Fra første øvelsesdag til premiere har de brukt fritid, egne penger, bekjentes godvilje og families tålmodighet for å ende opp med dette ferdige produktet.
 
Det retter en stor takk til kommune, sponsorer og ikke minst publikum for at de kan fortsette å ha det de mener er verdens beste fritidsaktivitet.
 
I år får vi oppleve en helaftens forestilling med musikaler og pop/rock. Gjennom et tungt år har samholdet og omsorgen for hverandre bidratt til at dagene gradvis blitt lysere, og nå presenterer de forestillingen «Let the Sunhine in».
 
Samklang presenterer «SHOWTUNES – Let the Sunshine in» 7. til 9. desember i Samfunnshuset i Mjøndalen.
 


 
Det er en solid gjeng som stiller på årets showkonsert i samfunnshuset. Her blir det mye god korsang ispedd rock og andre heftige rytmer og dans. (Foto: Michel Morier)
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
October 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no