HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Ny utstilling med Gro Mukta Holter på Gulden

Lørdag 9. mars kl. 14 åpnes dørene til utstillingen «MuktaMagic», skapt av den vitale og meget lovende billedkunstner Gro Mukta Holter.

Gro Mukta Holter stiller i mars ut på Gulden Kunstverk på Steinberg. Lørdag åpnes det hele med sang av Vårin Strand fra Hokksund.

 

Det er mye magi i bildene til Gro, og med hennes historie er det innlysende at livet kan være magisk, akkurat som larven om våren som forvandles til en sommerfugl og lettes i all sin eleganse en varm sommer dag.
 
For Gro Mukta Holter er adoptert fra Bangladesh og sier det slik:
 
- Jeg har en nysgjerrighet i meg som driver meg. Jeg ble funnet som spedbarn og har aldri visst noe om mitt opphav eller mine gener. Denne bevisstheten rundt min ukjente bakgrunn har nok påvirket måten jeg ser på tilværelsen, valgene og tilfeldighetene former vår identitet.
 
 
Gro Mukta Holter (født 1976) er maler, grafiker, tegner og har også erfaring med offentlig utsmykning og installasjoner, samt en rekke designprosjekter både internasjonalt og nasjonalt.
 
Tematikken i hennes arbeider er relatert til biologi, identitet, hukommelse, minner og mellommenneskelige relasjoner. Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men løser gjerne opp motivene med uventede vendinger, som kan ha ekspressive eller surrealistiske tilsnitt.
 
I kunstnerskapet regjerer det en gjennomgående sterk koloritt, som kan gi assosiasjoner til Østens gamle tekstilhistorie i kombinasjon med visuelle mønsterformasjoner inspirert av Japanske tresnitt fra 1700-tallet.
 
Barnet spiller en sentral rolle i kunsten til Holter.
 
- Jeg ønsker at barne-skikkelsene i motivene mine skal være de som stiller spørsmål. De representerer den rene tanken og bevisstheten om å være i nuet fullt og helt. Barnets hjerne har ikke utviklet seg til å sortere bort eller å la seg distrahere av tid og stress på samme måte som hos en voksen person, sier hun.
 
- Det basale kan lettere overskygge øyeblikket og oppmerksomheten for detaljer blir ofte mer verdsatt. I enkelte av motivene mine kan kanskje budskapet oppfattes som yndig og uskyldig siden barnet er i fokus, men for meg er den tidlige fasen i livet, der følelsene er direkte og lite tilslørte, en stor kilde til inspirasjon, sier Gro.
 
Utstillingen rommer et 30-talls helt nye malerier samt et større utvalg tegninger og grafiske trykk. Utstillingsåpning på lørdag kl. 14 får en tilleggs dimensjon ved at artisten Vårin fra Øvre Eiker skal synge. Vårin har nylig utgitt sin kritikerroste debutalbum «Even If I Started Seeing Rainbows».
 
Utstillingen «MuktaMagic» med malerier, tegninger og grafikk, henger oppe til 31. mars.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
oktober 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no