HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Tre kunstnere på Gulden Kunstverk

Åse Pleym Bakken, Karoline Kaaber og Line Schjølberg er tre billedkunstnere og malere som møtes i ett galleri - under felles tittel «Crossroads».

Ett av bildene som Pleym Bakken stiller ut denne våren på Gulden Kunstverk.

 

Livet består av tilfeldigheter med mange mekanismer som rår, og på denne utstillingen krysser stiene til tre unike kunstnersjeler.
 
Torsdag kveld 2. mai, åpner vårens store utstilling med tittel «Crossroads». I januar var det menn. Nå er det kvinner, Åse Pleym Bakken, Karoline Kaaber og Line Schjølberg. Tre særpregede kunstnere med hver sin historie, og hver sin innfallsvinkel til kunsten.
 
Line Schjølberg er tilbake i galleriet for 3. gang. Hun deltok i tidligere utstillinger «Utvalgte verk» og «Den store maleriutstilling» som vi kurerte i 2013 og 2014. Line arbeider i et figurativt, poetisk formspråk der hun er opptatt av komposisjon, stemning og atmosfære.
 
Line Schjølberg har deltatt på juryerte og kureterte utstillinger i utlandet som Berlin, New York, London og København, samt en rekke separatutstillinger over hele landet. I tillegg har hun mottatt Statens utstillingsstipend fra Norsk kulturråd og ettårig arbeidsstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.


Karoline Kaaber stiller ut for første gang hos Gulden. Hun er forholdsvis nyetablert som utøvende billedkunstner, men har skjønt å bruke tiden godt. Hennes debututstilling i 2011 resulterte i salg av samtlige malerier, og siden har det gått slag i slag. Mange kunstnere har drømmer om en internasjonal karriere og Karoline er på god vei.
 
Hun har stilt ut i Los Angeles, New York, Stockholm, København og Basel. I 2016 var hun med i et residensprogram på Mana Contemporary i New Jersey, hvor hun arbeidet i over en måned. Hvert skritt i utlandet ser ut til å skape nye muligheter for Karoline Kaaber. Hun har også gjort seg bemerket på flere ulike kunstmesser som Scope Miami, Scope Basel og Art Copenhagen, alle i regi av Oslo galleri Ramfjord.
 
Hennes bidrag på denne utstillingen handler i hovedsak om portrettkunst. Hun søker å male de små øyeblikk i livet, der betrakteren kan undres over foranledningen eller hva som kommer til å skje. Hun ønsker at du skal kjenne deg igjen og reflektere over livet, drømmer, skuffelser eller gleder.


Og sist men ikke minst, Åse Pleym Bakken som maler abstrakt. En ekspresjonistisk og spontan måte som gjør at hun ikke vet hva som vil komme. Hun ser på sine malerier som en form for kommunikasjon der hun forsøker å fange et øyeblikks opplevelse.
 
Åse født 1964 i Trondheim og bor og arbeider i Oslo. Gjennom flere år har hun hatt separatutstillinger, og deltatt på kollektivutstillinger både i hjemlandet, Frankrike og Italia, samt vært representert i Dronning Sonjas KunstStall. I tillegg er hennes arbeider innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner. Åse er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK) og Buskerud Bildende Kunstnere (BBK). En spennende og dyktig utøver av malergjerningen som også har vært representert av Gulden Kunstverk i en årrekke.
 

 
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no