HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Presenterer nytt nummer av Rundt om Drammen

Tidsskriftet «Rundt Om Drammen» er kommet med sin andre utgave for året. På Nedre Eiker bibliotek i Mjøndalen kan du få en presentasjon av innhold og historiene bak. Det skjer mandag 17. juni.

Redaktør av Rundt om Drammen, Torkild Alsvik, kommer til biblioteket i Mjøndalen for å fortelle om årets andre utgave sammen med blant annet Gjermund Glittfjell.

 

Rundt om Drammen har i disse dagene sendt ut årets andre nummer. Temaet i dette nummeret er «Pionerindustri» med fem artikler om spikerverk i Krokstadelva og Konnerud, - om papirfabrikk i Vestfossen, - om ulltepper fra Berger og – om elektriske artikler fra Adax i Svelvik. IT-geniet Ole-Johan Dahl fra Drammen møter vi også.
 
På møtet vil redaktør Torkild Alsvik gi en kort gjennomgang av innholdet i denne utgaven.
 
I tillegg til de fem temaartiklene kan vi lese om setervollene i Drammen nordmark, om branngangene i Drammen, om den gangen arbeiderne fikk 8-timersdagen, om en biblioteksbok om antikk gresk kunsthistorie og om byens ordfører Olaf Berger. Og ellers litt om en jazzmusiker, en blokkfløytist og en fotosamling fra Drammen.
 
Deretter vil Gjermund Glittfjell fortelle om Aaserud teglverk og Aaserud keramikk. Gjennom noen år etter krigen produserte fabrikken kunstnerisk fine produkter.
 
Så vil Liv Evju fortelle om en annen industripioner: Betzy Kjelsberg som var landets første kvinnelige fabrikkinspektør.
 
Siste innslag får Torkild Alsvik som leser H. C. Andersens eventyr «Laserne». Det danske ordet «las» betyr «fille eller klut». Pionerfabrikken til Mikkel Hauge på Fredfoss på Vestfossen produserte klutepapir av tøyfiller.
 
Enda en gang har Rundt om Drammen maktet å bringe tematisk stoff fra hele den nye storkommunen, - og videre oppover langs elva til Vestfossen.
 
Programmet er planlagt til omtrent en time. Det vil være mulig å få kjøpt både Rundt om Drammen nr. 2, 2019 og eldre nummer. Du kan også tegne deg som abonnent.
 
Møtet starter kl. 19.00 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no