HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Dobbel sensommerutstilling på Gulden

Lørdag 10. august kl. 14 åpner utstillingen «Deja vu» med Peter Esdaile og Larry Welo som begge viser helt nye malerier på Gulden Kunstverk på Steinberg.

Ett av bildene du kan se på denne utstillingen er «I carry my fate in my» av Peter Esdaile.

 

«Deja vu» er en følelse av å ha opplevd noe tidligere som vi i virkeligheten opplever for første gang. Fenomenet innebærer en sterk fornemmelse av gjentakelse og gjenkjennelse, som om en allerede har et minne av samme hendelse, sted, person eller noe annet som en faktisk ikke kan ha opplevd, sett eller møtt før.
 
Denne litt magiske tilstanden er noe som begge kunstnere kjenner seg igjen i.
 
Peter Esdaile
Fantasifull, kontemplativ, med et snev av satirisk nikk til både Munch og Hokusai, bringer Peter Esdaile sin egen unike signatur i sitt perspektiv på vårt moderne liv i denne sommerutstillingen.
 
Esdailes arbeider fanger opp og avbilder, ofte med surrealistisk magi, vår egen samtid, på samme tid som han utforsker tidløsheten ved vår menneskelige eksistens.
 
- Mine bilder er da også et vitnesbyrd om behovet for å bevare noe av det beste i egen kultur og samtidig en fortelling om hva jeg selv er laget av, som for meg personlig har vært identitetsbyggende: Den eksistensielle friheten, inklusiv uttrykksfriheten, som ingen lenger kan ta for gitt som en evigvarende verdi. Likeverdet mellom kjønnene, det naturlige forhold til kropp, til lek og livsutfoldelse, til det å stimuleres, på fredelig og pulserende vis, sier han.
 
Larry Welo
Mens Peter Esdaile stiller de store eksistensielle spørsmål med sin kunst, ønsker kollega Larry Welo det stikk motsatte - å si minst mulig.
 
- One of the beauties of visual art is that it is a wordless medium. An intimate interaction between the viewer and the piece of art, siker han.
 
Welo opplever alle sine motiv som selvportretter i den forstand at de er influert av ulike aspekter av hans eget liv. Ofte begynner et nytt bilde med skisser han har tegnet, eller notater han har gjort i møte med natur eller mennesker. Han understreker at bildene hans aldri er direkte gjengivelser av ting han har sett, men i stedet basert på egne tolkninger. Å skape er å sammenligne med en oppdagelsesreise, føler han, og han opplever den kunstneriske prosessen som en stadig søken etter nye retninger.
 
Peter Esdaile og Larry Welo møttes ved en tilfeldighet for 12 år siden i Madison i delstaten Wisconsin i USA. De ble venner og kollegaer og etter hvert utviklet det seg til dette utstillingssamarbeid.
 
Peter Esdaile ble født i Montreal i Canada i 1947 og ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i perioden 1968 – 1974 under lærere og professorer som Chrix Dahl, Ludvig Eikaas, Halvdan Ljøsne og Arne Malmedal. Denne utstillingen markerer 50 år siden hans første separatutstilling.
 
Larry Welo er født i Hibbing i Minnesota i 1951 og studerte ved kunstfakultetet ved Luther College, nord øst i delstaten Iowa. Det var her i distriktets frodige kulturlandskap han fikk inspirasjon for sin kunst.
 
På åpningsdagen vil den kjente folkesangerinne Tone Krohn tonesette utstillingsåpningen.
 Larry Welo står bak dette bildet med tittelen «Green island». >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no