HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Ny utstilling på Gulden Kunstverk

Lørdag 7. september kl. 14 åpner utstillingen «Epilog» med Bjørnulf Dyrud og Roar Kjærnstad. Dette er en samarbeidsutstilling med to kunstnere som lar sine uttrykk smelte sammen.


For ett år siden valgte Dyrud og Kjærnstad å utfordre og konfrontere seg selv og hverandre, med en målsetning om å skape noe nytt sammen. Prosjektet ble lansert og resultatene vises nå i Galleriet på Gulden Kunstverk.
 
En lyrisk abstrakt maler i møte med en ekspressiv figurativ kollega. De har arbeidet hver for seg og sammen, tett i tett på atelieret, med malerier, monotypier og grafiske arbeider.
 
Tematikken i bildene har dannet seg etter hvert og har vært gjennom ulike perioder, der nye og uventet ting hele tiden har oppstått. Viljen til å la ting skje og å slippe til det ubevisste og tilfeldige, førte dem på et litt merkelig vis inn i noe gammelegyptisk, noe som begeistret dem begge og som de valgte å bearbeide videre.
 
Egypt, det lengste og mest intrikate regime i menneskeheten har fascinert mennesker og kunstnere opp gjennom alle tider. Nå også Bjørnulf Dyrud og Roar Kjærnstad.
 
Bjørnulf Dyrud født 1959 har 5-årig utdannelse innenfor scenekunst og billeduttrykk. Han har arbeidet 4 år som scenekunstner og musiker i Sveits og vært profesjonell billedkunstner siden 1997.
 
Det var neoekspresjonismen, og uttrykket til bl.a. Gerhard Richter, Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen, som på 80 tallet inspirerte ham til å gå inn i billedkunsten. Selv sier Dyrud at landskap og naturen er hans viktigste inspirasjonskilde. Han søker å gi betrakteren en dypere forståelse av estetikken og det mektige i naturen.
 
Roar Kjærnstad født 1975 i Stange er en norsk billedkunstner bosatt i Stange, med atelier i Oslo tilknyttet Senter for Frie Kunster. Han arbeider med oljemaleri, tegning, grafikk og trykk, i en klassisk figurativ tradisjon med vekt på håndverket.
 
Et kjennetegn ved Kjærnstads virke er nemlig utforskningen av tilfeldighetene som oppstår under den kunstneriske prosessen. Dette er noe som særlig preger maleriet. Kjærnstad er utdannet ved Nansenskolens kunstlinje (1996– 97) og Royal Art Academy i Antwerpen (2001–04). Han har siden 1999 stilt ut i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Spania.
 
På åpningen vil Bjørnulf Dyrud bidra også med et musikalsk innslag.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no