HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

«Verdsettelse» - ny utstilling på Gulden

Lørdag 12. oktober kl. 14 åpner utstillingen «Verdsettelse» med maleren Arne Paus og glasskunstneren Aino Jensen. To kunstnere som lever livet fullt ut, med alt det innebærer av gleder og sorger.

Arne Paus er kjent for denne typen bilder. (Foto: Lars Bence)

 

- Det er med størst forventning og glede vi inviterer til en meget sjelden utstilling med Arne Paus, nestor i norsk figurativ maleri, sier Walter Welo i en pressemelding.
 
Arne Paus er født i 1943 og tok sin utdannelse ved Kunstakademie Düsseldorf under Joseph Beuys i årene 1964–1966 og deretter ved Statens kunstakademi under Aage Storstein og Alf-Jørgen Aas i årene 1967–1970.
 
Han debuterte på Høstutstillingen i 1966. Gjennom 1960-, 70-, og 80-årene arrangerte Arne Paus, sammen med blant andre kunstnerne Karl Erik Harr og Odd Nerdrum, en serie utstillinger under tittelen «Romantikk og realisme». Sammen med Harr og Nerdrum har han hatt en sterk stemme i Norge de siste 50 år for det figurative klassiske maleri.
 
Han vokste opp i Oslo, men reiste ofte med familien på landet og elsket å sitte ute og male skisser slik landskapsmalere alltid har gjort. Og gjennom en lang karriere har han gjort det samme. I atelieret komponerer han bildene videre, ofte som i en symfoni, hvor lyset får være dirigenten.
 
En overveldende vakker og spennende natur, og menneskene han var glad i, er blitt hans fremste og mest yndet motiv. Arne Paus verdsetter livet, med alle dets lyse og mørke sider og viser på denne utstillingen en brusende og frodig utstilling med en rekke malerier i store format.
 
Aino Jensen er glasskunstner, født i Odense i Danmark, og kom til Norge i 1985. Hun har bodd og arbeidet på Kongsberg de siste 20 årene. Hun arbeider med fuset glass, og har med sin ovn, som gir opp mot 900 grader, mulighet til å smelte glass og skape utrolig mange flotte kunstverk innenfor skulptur, relieff og brukskunst.
 
Unike menneske tolkninger, glassverk ispedd metaller og fargerike torsoer, har blitt hennes kjennetegn. Foruten å levere glassarbeider til en rekke gallerier med utstillinger over hele landet har Aino skapt mer enn 20 unike utsmykkinger til offentlige bygg og private bedrifter, nå senest på Vestsiden ungdomsskole på Kongsberg der hun leverte to store installasjoner i tillegg til 600 sommerfugler.
 
Aino er opptatt av det eksistensielle og stiller spørsmål om hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hva som driver oss. Hun ønsker med sine verk å gi rom til ettertanke og oppmuntre til verdsettelse av de nære ting.
 
- Vi gleder oss over nok en gang å vise en skulpturell utstilling av Aino Jensen midt i Arne Paus sin spirituelle og livsbejaende billedverden, sier Welo.
 
Han ønsker velkommen til det han mener er en sterk og vakker utstilling signert Arne Paus og Aino Jensen. Begge kunstnere vil være til stede på åpningen lørdag 12. oktober.
 


Glasskunstner Aino Jensen fra Kongsberg. (Foto: Jørn Grønlund) >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no