HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

«Navnløse rom» - ny utstilling med Elisabeth Werp

Lørdag 23. november kl. 14 åpner utstillingen «Navnløse rom» med Elisabeth Werp. Utstillingen er en videreføring av hennes seneste prosjekt «Spaces Between Beauty and Pain» som ble vist i juni i år i Galleri Jennestad på Sortland der hun delte utstillingslokalet med Odd Nerdrum.

Elisabeth Werp - opprinnelig fra Skotselv - stiller nå ut på Gulden.

 

«Elisabeth Werp maler rom man lengter tilbake til», sa Ødd Nerdrum i åpningstalen, og Elisabeth bekrefter:
 
- Det er kanskje det hele mitt livsprosjekt har dreid seg om. Å skape fysiske og mentale rom i maleriene, omkring meg, og i meg selv, sier hun.
 
Elisabeth fremstiller forlatte rom der lyset finner vei gjennom en sprekk i veggen og trenger seg gjennom støvet. Der en fugl flyr inn gjennom et knust vindu, en fremmed vandrer har satt igjen en bukett syriner, og blomster har sprengt seg gjennom betong-gulvet. Sterke metaforer som vitner om sterke visuelle uttrykk.
 
Elisabeth sier videre: - Å male disse forlatte rommene, er også min måte å vende ryggen til vår tids kynisme, narsissisme, ironi, og hulhet. Jeg ønsker å finne tilbake til det store i det lille. Det jeg skaper skal gi plass for skjønnhet, og gjenreise verdier som tilhører et sanselig univers, sier hun.
 
Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo og debuterte som kunstner i 1991 i Unge Norske Kunstnere. Hun har siden markert seg sterkt i gallerier og museer gjennom Norge og det store utland.
 
Listen over utstillinger er omfattende, men vi kan trekke frem anerkjente Stenersenmuseet, Galleri Brandstrup, Henie Onstad Kunstsenter, Høstutstilling, Østlandsutstilling og i Blaafarveverket for få år siden.
 
I utlandet har hun holdt utstillinger i Paris, Salzburg, London, Miami og Seattle. Hun har vært en del av Gulden Kunstverk siden 1990 tallet og holdt en større utstilling i Galleriet sammen med Morten Viskum i 2010.
 
Det er mange som blir sterkt berørt av kunsten til Elisabeth Werp og som kjenner igjen behovet til å trekke seg inn i et eget navnløst rom. I en tid hvor vi i stadig større grad fjerner oss fra undring og mystikk, gleder vi oss over å vise en stor utstilling, nye malerier og grafiske arbeider, signert Elisabeth Werp.
 
Utstillingen varer til og med søndag 15. desember.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no