HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

«Vår 35. vinter» - jubileumsutstilling med 10 utvalgte

Lørdag 25. januar kl. 14 åpner utstillingen «Vår 35. vinter» med 10 av Gulden Kunstverks kunstnere fra tidligere utstillinger.

Dette er et av bildene du får se på jubileumsutstillingen. Det er klaget av Charlotte Engelhaart.

 

På denne jubileumsutstillingen får vi møte Peter Esdaile, Åke Berg, Jan Olav Forberg, Rolf Nerli, Torbjørn Morvik, Lars Løken, Charlotte Engelhaart, Eva Solheim, Hanne Tharaldsen, og Karoline Kaaber.
 
Utstillingen åpnes av Drammens nye ordfører Monica Myrvold Berg.
 
De deltagende kunstnere er alle nære samarbeidspartnere av Galleriet. Noen har vært med helt siden 1980-tallet og andre har kommet til gjennom årenes løp. Alle har stilt ut inntil flere ganger tidligere og er å beregne som våre mest sentrale kunstnere. Alle stiller med helt nye originalarbeider.
 
Gulden Kunstverk har for lengst markert seg på det nasjonale kunstkartet. Galleriet kan se bakover som mottaker av Nedre Eiker kommunes kulturpris i 2002 og utmerkelsen «Årets Bedrift», tildelt av Nedre Eiker Næringsråd i 2011.
 
Utstillinger gjennom 35 år har alltid holdt høy kvalitet der de kan trekke frem store navn som blant andre Bjarne Melgaard, Frans Widerberg, Pushwagner, Magne Furuholmen, Per Ung, brødrene fra Flatdal og Drammen, Erlend og Terje Grøstad, og H. M. Dronning Sonja.
 
I året som kommer ventes store utstillinger med sentrale navn, blant andre Karl Erik Harr i mai og juni og den meget lovende Frank Brunner i oktober.
 
Parallelt med utstillinger har Gulden Kunstverk som privat galleri hatt en byggehistore som savner sidestykket. Det hele startet med restaureringen av den 100 år gamle låven på 1980-tallet, etterfulgt av nytt kontor og rammeverksted i 1998.
 
Det største løftet ble imidlertid påbegynt i påsken 2003 og resulterte i åpning av det selv mener er Norges vakreste galleri høsten 2006. Siden kom gitarverksted i 2011 og lagerbygg som ventes å stå ferdig i løpet av 2020.
 
Utstillinger og bygge virksomhet har gått hånd i hånd. Brikkene faller på plass, som de alltid har gjort for Gulden Kunstverk, heter det i en pressemelding.
 
- Men nå er det «Vår 35. vinter» som gjelder, en utstilling som også markerer at Gulden Kunstverk er blitt en del av Drammen kommune, sier daglig leder, Walter N. Welo.
 
Utstillingen varer til og med søndag 16. februar.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no