HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

«Naturlige øyeblikk» fra Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen åpner sin separatutstilling «Naturlige øyeblikk», på Gulden Kunstverk på Steinberg førstkommende lørdag. Den kan du se ut nesten hele september.



Cathrine Knudsen stiller denne høsten ut på Gulden Kunstverk på Steinberg og her kan du se 25 av hennes nyeste bilder.

 

Lørdag 5. september kl. 14 – 16 åpner Cathrine Knudsen sin andre separatutstilling i Galleriet på Gulden Kunstverk. Utstillingen har hun kalt «Naturlige øyeblikk», en mønstring som rommer helt nye oljemalerier, monotypier, og grafikk.
 
Det er sameksistensen - det vil si nærheten med naturen som opptar Cathrine Knudsen. Hun sier det slik:
 
- Det er de naturlige øyeblikkene som vi så ofte får glimt av i naturen som gir gjenkjennelse, minner og følelser som sSommerfølelse, vår, høstfølelse, kulde og varme. Vann som treffer huden. Noe som spirer, blomster, farger - lyse og mørke, ulike valører, gylne farger - ja naturens palett, sier hun og legger til:
 
- Det våte gresset under bare føtter, et glimt av en sommerfugl, blader som faller, som flyter - som er frosset. En gammel hage, et villnis, blomster som spirer og gror - et sommerminne fra da du var liten? Hos en gammel tante? I ditt barndomshjem? Kan du ved å lukke øynene være tilbake og kjenne følelsen av det naturlige øyeblikket?
 
Galleristen Walter N. Welo sier følgende:
- Cathrine Knudsens kunst handler om livet, det sunne livet. Om naturen som spretter ut, vokser til, visner og blåser bort. I Cathrines billedverden finner vi valmuer som svaier i takt på en varm sommerdag, strå og bladranker som flyter i vann, og høstens neser fra de store lønnetrær som spinner mot jorden i håp om en ny start i livet.
 
Ja, Cathrine Knudsens malerier og grafiske arbeider med sin sarte fargepalett og sikre pensel føring puster og føler og formidler de gode verdiene som alle sunne og fornuftige mennesker streber etter.
 
Cathrine er autodidakt (selvlært), men har gjennom hardt arbeid og målbevisst satsing definitivt fått solid fotfeste i det norske kunstkartet. Hun debuterte i Galleri FineArt i 2003 og siden har hennes CV blitt lang og omfattende.
 
Cathrine Knudsens raffinerte bilder er oftest med fargetoner i brunt, grønt og blått. Hun jobber med olje på lerret og treplater, ofte i store formater, og bruker lang tid på sine bilder. Nytt på denne utstillingen er monotypier som er trykket hos Magne Furuholmens grafiske verksted i Asker. Monotypi er grafikk på papir, som er trykket i et eneste eksemplar. Cathrine Knudsens kunst er også å finne i andre skapende bransjer, deriblant klær, smykker, og glass.
 
Utstillingen teller 25 helt nye malerier så vel som en rekke monotypier og grafiske arbeider. Kunstneren vil være til stede på åpningen.
 

 



 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2022
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no





 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no