HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider Visitmjondalen.no Aktuelle linker Parkering i Mjøndalen Kontakt oss

 

Frank Brunner med «Refleksjon» på Gulden

Det er 35 år siden Gulden Kunstverk ble etablert i en ombygd låve på Steinberg, i arbeider- og fotballbygda Eiker. Lørdag åpnet dørene til Frank Brunners maleri og etsning utstilling «Refleksjon».

 

Frank Brunner er unektelig en av de store yngre norske malere, en kunstner med mesterlig teknikk og som har hatt en eventyrlig karriere. Det hele startet for 20 år siden, da Brunner debuterte i Stenersen museet i Oslo. Hele utstilling ble kjøpt inn av magister Haaken Christensen, den sagaomsuste galleristen som var toneangivende og meget sentral i etterkrigs kunst Norge.
 
Med kunstnerisk utdannelse som spenner fra Ilja Repin Statsakademi i St. Petersburg, til kunstakademiet i Oslo, og videre til prestisjetunge Yale University har billedkunstner Frank Brunner en ballast som få andre.
 
Over alt hvor han går, ser han livet, og verden og seg selv. Han ser det store bildet og det lille bildet. Innenfra. Utenfra. Det reflekteres overalt. I dammen i Central Park, i Oslofjorden, i en gedi i Israel, eller i bevegelsen i verdens metropoler. Refleksjon er det bærende, den røde tråden i all kunsten til billedkunstner, maler og grafiker Frank Brunner.
 
Utstillingen består av nye malerier og etsninger, med kunstneriske kvaliteter, motiv og format som vitner om en fascinerende og unik kunstner skikkelse i moderne norsk kunsthistorie.
 
Utstillingen åpnet lørdag den 10. oktober.
 
Utstillingen henger oppe til 1. november. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
november 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Nedre Eiker kommune


Visithokksund.no

Visitvestfossen.no

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

(C) Roy's Pressetjeneste - Tlf. 32 75 46 25 Mob. 92 63 86 82 - http://www.pressetjeneste.no/ - E-post: roy@pressetjeneste.no